Frans, voor velen van ons al een bekende, lidnummer 1089:

Lego van blokjes

Zo’n 15 jaar geleden ben ik weer helemaal in de ban geraakt van Lego. Eerst vooral van Lego Technic, maar al snel kwamen daar de treinen bij. En ook al weer heel wat jaren geleden de minifiguurtjes. En natuurlijk de huizenbouw, vooral gestimuleerd door Rick’s huizenproject. Onderstaand mijn laatste creatie: het voormalige raadhuis van Bussum (bij nacht).

Met de treinen is het tamelijk uit de hand gelopen. Niets leuker dan het zelf ontwerpen van nieuwe modellen. Toen bleek dat andere liefhebbers belangstelling voor de modellen hadden. Dus besloten om samen met mijn collega Henk Gibcus de ontworpen modellen ook als echte setjes te gaan uit brengen, compleet met doosje, handleiding, stickers en/of bedrukking. Wel een heel gedoe met die 3 verschillende systemen van aandrijving de afgelopen jaren. Inmiddels een assortiment van circa 50 modellen, zowel nederlandse als fantasie. Kom een keer langs op een clubdag om ze te zien; wij zijn er (bijna) altijd.

Ook met de Lego minifiguurtjes gaat het goed. Ze staan allemaal gezellig bij elkaar. Het zijn er wel erg veel geworden: circa 4000 verschillende, nog los van de circa 1000 figuurtjes uit series als Belville, Dolls, Duplo, Fabuland, Scala, Technic en nu dus ook Friends. I ben druk bezig er een mooie expositie van te maken. Dus ongetwijfeld een keer te zien bij een bezoek aan een binnenlandse of buitenlandse Lego expositie.